Zatiaľ prisľúbili účasť tieto tri slovenské a tri české tímy:

Istrobotics

Tím Istrobotics pochádza z Bratislavy a je úzko spätý so združením Robotika.SK. Súťaže Robotour sa zúčastňuje od jej vzniku v roku 2006 a v roku 2016 aj zvíťazili. Základ robota je upravený RC model TRAXXAS E-MAXX (3903). Senzoricky je robot vybavený hĺbkovou kamerou Intel RealSense D435, GPS, RPLIDARom A1, sonarmi HC-SR04, IMU s 3D kompasom a magnetickým IRC. Riadenie robota a základné senzory spracováva Arduino Mega. Hlavnou riadiacou jednotkou je NVIDIA Jetson Nano. Medzi jej úlohy patrí spravovanie obrazu pomocou neuronovej siete, spracovanie lidaru, lokalizácia a navigácia. Robot je naprogramovaný v C++. Využíva knižnice TensorFlow a OpenCV.
Registračné video

Sĺňava

Sĺňava je nováčik v tejto súťaži, ale z registračného videa vidno, že rozhodne nie začiatočníkom. Autor pochádza z Banky pri Piešťanoch, zúčastňuje sa mnoho rokov súťaží Istrobot ako súťažiaci aj ako rozhodca. Riadiaciou jednotkou je notebook MSI s grafikou GeForce GTX 1050, ktorý má pripojenú stereokameru OAK-D a reléový modul, ktorým ovláda detské autíčko miesto dieťaťa.
Registračné video





Smelý zajko

Ostrieľaný tím súťažiacich z matfyzu postavil robota z týchto komponentov: Parallax (Motor Mount and Wheel Kit) with encoders 2xHB25 motor drivers Hardware: 2xArduino Nano PC Lenovo T430 NVIDIA Jetson TX2 vision: Android Huawei 6Y 2019, Zed Mini, Hokuyo UST-10LX laser range sensor, Tenda SG105 5-port Gigabit switch, Navilock NL-8022MU USB 2.0 Multi GNSS Receiver u-blox 8, AVR ATmega8 (compass driver), Compass with tilt compensation (HMC6343), 5x SRF-08 (front ultrasonic sensors), 4x HC-SR04 (rear ultrasonic sensors + cargo detection), Power: HAZE HZS 12V 9Ah + 4000mAh LiPo 3s for Jetson, handmade wood & aluminium base, red power switch and power circuitry, Software: OS: Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04, Arduino 8.2.5, Android 9, deROSified, https://github.com/Robotics-DAI-FMFI-UK/smely-zajko-ros
Registračné video





ARBot

Tím ARBot je z Prahy a Robotour navštevujú od roku 2009, v roku 2013 dokonca zvíťazili. Ich robot je riadený jednodoskovým PC UP2 so štvorjadrovým procesorom Intel N4200 a OS Windows 10. Ako hlavná programovacia platforma sú použité .NET a jazyk C#. Robot z 2 mm preglejky má diferenciálny podvozok s tretím pasívnym kolieskom. Robot má AHRS VectorNav VN-100, okrem toho GPS uBlox NEO 7M a sadu kamier Intel RealSense D435 a T265.
Registračné video


Short Circuits

Tím je z Prahy a jejich robot je na platformě podvozku modelu monster trucku velikosti 1:5. Hlavní výpočetní jednotku tvoří NVidia Jetson TX2 s Ubuntu. Hardware je monitorován deskou Arduino Duemilanove. Senzorické vybavení robota tvoří magnetický kvadraturní enkodér, kompas s kompenzací náklonu, 2 lidary SICK, GPS a kamera. Software je psaný v jazyce ve frameworku ROS s vlastnimi moduly v jazyku Python. Hlavní program získává aktuální informace o stavu HW prostřednictvím sběrnic (USB, ethernet) připojených přímo k hlavnímu počítači a z Arduina, které se stará o low-level zpracování signálů (enkodéry, serva, motory). ROS zajišťuje připojení high level senzorů (kamera, lidary, GPS), jejich fúzi v grid mapě, lokální plánování, logování a vizualizace. Vlastní moduly jsou zodpovědné za komunikaci s podvozkem, zpracování mapy a globální plánování a segmentace obrazu a šikmého lidaru.
Registračné video


BeMaTo

Tím BeMaTo je nováčikom v tejto súťaži a tak o ňom zatiaľ takmer nič nevieme...